WAT DACHT JE VAN EEN FRISJE?

Bureau:effectgroep
Merk:Gemeente Zeist
Adverteerder:Gemeente Zeist
Jaar:2019
Branche:Overheid
Medium:Print
DE DIALOOG
De boodschap, die voor sommige toch als nieuw wordt ervaren, moet echt passen en landen in het gesprek en de dagelijkse situatie. Om die reden kozen we voor een campagne die niet alleen een op zichzelf staande uitspraak, maar ook een komische, misschien wat sarcastische, repliek is. Altijd met een vriendelijk knipoog. Wordt er straks alcohol besteld of gedronken door, of uitgedeeld aan jongeren onder de achttien, dan volgt er een cynische, maar goedbedoelde: Wat dacht je van een frisje?

AFTRAP
De campagne wordt vooral door de sportverenigingen zelf gedragen. Elk met hun eigen sfeer, leden en focus. Daarom hebben we een speciale toolkit ontwikkeld met diverse communicatiemiddelen; van bierviltjes tot spiegelstickers en van posters tot online uitingen. Tijdens het tekenen van het convenant werd de campagne onthuld, deze wordt in het voorjaar van 2019 verder uitgerold. Inmiddels hebben ook andere gemeenten aangegeven geïnteresseerd te zijn in deze campagne.

Credits

Advies & Concept:effectgroep
(Post) Productie:effectgroep

Doelstellingen

Sinds 2013 is het bij de wet verboden alcohol te drinken onder de 18. Toch wordt dit helaas nog volop gedaan, zeker in de gemiddelde sportkantine. De 15 alcohol schenkende sportverenigingen in de gemeente Zeist besloten hier gezamenlijk wat aan te doen. Het convenant ‘Sporten Samen Gezond’ werd opgesteld en door iedereen ondertekend. Maar nu tijd voor actie! De hulp van effectgroep werd ingeroepen voor de ontwikkeling van een awareness campagne die stuurt op gedragsverandering.

Advertentie

Mist u informatie of staan er onvolkomenheden op deze pagina?