Ken je houdbaarheidsdatums

Bureau:Truman
Merk:Samen Tegen Voedselverspilling
Adverteerder:Samen Tegen Voedselverspilling
Jaar:2021
Branche:Non profit & goede doelen
Medium:Animatie, Social media, Televisie
Veel Nederlanders hebben te weinig kennis van de houdbaarheidsdatums Ten minste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT). Bijna de helft van de Nederlanders kent het verschil tussen Ten minste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT). De andere helft niet. Goed omgaan met houdbaarheidsdatums kan voedselverspilling voorkomen. Zo kan de gemiddelde Nederlander elk jaar ongeveer 5 kilo minder voedsel verspillen door beter om te gaan met de houdbaarheidsdatums. Om nóg meer Nederlanders het verschil tussen beide datums duidelijk te maken start de stichting Samen Tegen Voedselverspilling een campagne. In de video’s en TV-commercial geeft Becky kort en krachtig uitleg over het feit dat er twee houdbaarheidsdatums zijn. Ook koppelt ze hier direct een concreet en duidelijk handelingsperspectief aan: Ten minste Houdbaar Tot - kijk, ruik en proef ná de datum en Te Gebruiken Tot - gebruik of vries in vóór of op de datum.

Credits

Op dit moment zijn de credits van deze campagne nog niet bekend. Weet jij meer over de credits van deze campagne, dan kun je deze eenvoudig toevoegen.

Doelstellingen

In 2019 is de advertising property ‘Becky’ van Samen tegen Voedselverspilling geïntroduceerd om de ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij?’-campagne meer consistentie en herkenbaarheid te geven. Nu gaat Becky in een TV-commercial en online video’s de Nederlanders uitleg geven over de twee houdbaarheidsdatums die er zijn en hoe je er mee omgaat.

Advertentie

Mist u informatie of staan er onvolkomenheden op deze pagina?