Heel Utrecht in de ban van Star Wars

Bureau:One Shoe
Merk:Kinepolis
Adverteerder:Kinepolis
Jaar:2016
Branche:Kunst & cultuur
Medium:Outdoor, Video, Event
De nieuwe megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs laat film op allerlei manieren tot leven komen. Dat gaat verder dan de vier muren van de bioscoop. Daarom brachten we met deze campagne de Star Wars-beleving direct de stad in. Speciaal voor de openingsfilm landden de Stromtroopers uit Star Wars in Utrecht en marcheerden door de stad naar de nieuwe megabioscoop. Tijdens de première van Rogue One op woensdag 14 december klonk de bekende theme song van Star Wars door heel Utrecht vanuit het carillon van de hoogste kerktoren van Nederland: de Dom. Vervolgens zetten ook alle straatmuzikanten het Star Wars nummer in waardoor de muziek zich als een inktvlek door de stad verspreidde. Bij Kinepolis zelf zat een 10 koppig orkest die het nummer met de Dom meespeelde. De Stormtroopers waren een opvallende verschijning, de aandacht van het winkelend publiek was overweldigend en mensen plaatsten massaal foto's op social media. Ook de media pikten het groots op. Al deze media aandacht leidde tot een succesvolle en massaal bezochte premiére van de Star Wars film in Kinepolis Jaarbeurs.

Credits

Op dit moment zijn de credits van deze campagne nog niet bekend. Weet jij meer over de credits van deze campagne, dan kun je deze eenvoudig toevoegen.

Doelstellingen

De nieuwe bioscoop Kinepolis Jaarbeurs opent officieel in februari 2017. Het wordt met 14 zalen en 3.200 stoelen de grootste bioscoop van Utrecht en een van de grootste bioscopen van Nederland. Speciaal voor de première van Rogue One: A Star Wars Story opende de bioscoop op 14 december 2016 vroegtijdig haar deuren. Zo kregen de echte filmliefhebbers nog vóór de officiële opening al de kans om kennis te maken met de megabioscoop. Voor deze softlaunch ontwikkelde One Shoe de Star Wars teasercampagne die heel Utrecht duidelijk maakte dat je voor de première van de Star Wars film bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht moest zijn.

Advertentie

Mist u informatie of staan er onvolkomenheden op deze pagina?