Gemeente Dronten - Burgernet

Bureau:Crowdmedia
Merk:Gemeente Dronten
Adverteerder:Crowdmedia
Jaar:2016
Branche:Overheid
Medium:Social media
De gemeente Dronten had al een bovengemiddeld aantal deelnemers (11,6% van de inwoners) aan Burgernet, maar wilde via Facebook graag meer inwoners bereiken, informeren en de hoeveelheid aanmeldingen vergroten. Wij hebben hiervoor een Facebookcampagne opgezet en deze ingedeeld in twee fases. Eerst informeerden we de inwoners van de gemeente over de werking en het belang van Burgernet met een content post op de tijdlijn en met advertenties. Doordat de campagne getimed was gedurende de zomervakantie, konden we goed inhaken op het belang van ‘een oogje in het zeil houden’. Dit was ook terug te zien in de resultaten, uit deze fase kwamen al vele aanmeldingen voort. In de tweede fase gaven we de inwoners van de gemeente Dronten nog nét dat extra zetje door specifiekere advertenties en content aan hen te tonen. En zo de mensen te overtuigen en te stimuleren om zich aan te melden als deelnemer aan Burgernet. En het is gelukt! In Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn er 201 aanmeldingen geweest, dat is een conversiepercentage van 15%!

Credits

Op dit moment zijn de credits van deze campagne nog niet bekend. Weet jij meer over de credits van deze campagne, dan kun je deze eenvoudig toevoegen.

Doelstellingen

De gemeente Dronten heeft 40.684 inwoners en bestaat uit de plaatsen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Campagne Burgernet Burgernet is een landelijk samenwerkingsverband van gemeenten, burgers en politie voor incidenten bij jou in de buurt. Deelnemers krijgen een sms- of spraakbericht bij een diefstal/inbraak, doorrijden na aanrijding, beroving of vermiste personen. Hoe meer deelnemers er mee doen, hoe groter de kans is dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Advertentie

Mist u informatie of staan er onvolkomenheden op deze pagina?