Abonneren op feed Campagnes
Bijgewerkt: 31 min 28 sec geleden

Belgisch biermerk Jupiler verandert tijdelijk van naam en dat is een Nederlands idee

6 uur 36 min geleden
Introtekst: Nederlands bureau TCC maakt 'meest verregaande supporterscampagne ooit in België' Body: 

Het biermerk Jupiler wordt tijdelijk omgedoopt tot ’Belgium’. Met die tijdelijke naam wil brouwerij AB Inbev laten zien dat het bedrijf het Belgisch elftal steunt tijdens het WK in Rusland.

Nederlands tintje
Reclamebureau TCC (The Communication Company) bedacht de tijdelijke naamsverandering in nauw overleg met AB Inbev. In de Belgische krant De Standaard zegt directeur Cees Faes van TCC dat hij ‘heel voorzichtig’ tewerk is gegaan. ‘Jupiler is een ijzersterk merk, dat jarenlang is opgebouwd. De naamsverandering is een heel sterk signaal om te laten zien dat we achter de Rode Duivels staan.’

Verwarring
De actie zorgde een paar dagen geleden voor wat verwarring. Ineens was het logo van Jupiler verdwenen van de gevel van de brouwerij in het Luikse Jupille. AB Inbev meldde dat het bedrijf 'iets aan het voorbereiden' was en dat dit tijdens een persconferentie duidelijk zou worden. Eén van de meest gehoorde speculaties was dat het merk Jupiler zou verdwijnen. Dat was onwaarschijnlijk, want het is één van de meest verkochte bieren in België.

Dinsdag blijkt dat het gaat om een pr-stunt. Vanaf dit moment verdwijnt Jupiler en zal het Belgium-bier in alle winkelschappen in België verkocht worden. De actie duurt vijf maanden.

'We zijn allemaal Belg'
Jean-Jacques Velkeniers van AB InBev vertelt dat de campagne gaat over saamhorigheid: 'Tijdens het WK verenigen we ons allemaal voor een hoger doel. Het maakt niet uit wie je bent, waarin je gelooft, waar je vandaan komt. Tijdens de FIFA Wereldbeker 2018 zijn we allemaal Belg. Met Jupiler capteren we dat gevoel en veranderen onze eigen naam in Belgium. Dit is meer dan een campagne, dit is een beweging voor Belgische trots en de Rode Duivels in het bijzonder. Zo realiseren we de meest verregaande supporterscampagne ooit.'

Jupiler is al 20 jaar sponsor van het Belgisch voetbalteam de Rode Duivels. Bij de campagne horen ook materiaal voor horeca, en gadgets met de hashtag #WEAREBELGIUM en een tv-reclame. De commercial is gemaakt door Nederlandse makers (Billy Pols als regisseur, Jeroen Hofman als fotograaf).

Keuze voor Engels
AB Inbev werkt sinds enkele jaren al samen met TCC. Zo bedacht het Nederlandse bedrijf een campagne voor het alcoholvrije Jupiler 0.0 en de actie ‘Don’t drink & drive’.

Faes (TCC) vertelt De Standaard dat hij in principe alle campagnes in twee talen uitvoert: Vlaams en Waals. Dit keer kiest het bureau bewust voor de Engelse naam ‘Belgium’, terwijl dat bij sommige mensen gevoelig ligt. Faas: 'Er is een term nodig die alles verbindt. als je kiest voor de twee talen, dan laat je dat los. Je kunt als land verdeeld zijn, maar als het nationale team speelt, dan heeft dat een verbroederend effect.'

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: JupilerAb InbevTccBelgiëCampagneBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

WOW air lanceert samen met brouwerij TO ØL eigen biertje

6 uur 45 min geleden
Introtekst: Ambachtelijk bier speciaal gebrouwen voor IJslands Bier Festival.Body: 

Bierbrouwerijen van over de hele wereld komen tijdens het jaarlijkse IJsland Bier Festival (22-24 februari) samen om bezoekers hun nieuwste bieren te laten proeven. Speciaal voor dit festival komt luchtvaartmaatschappij WOW air met een eigen limited edition WOW Beer.

Dit biertje is gebrouwen door de Deense brouwerij TO ØL en zal verkrijgbaar zijn op het bierfestival én op een aantal vluchten. WOW air is overigens ook een van de grootste sponsors van het bierfestival.

Het blikje is bedrukt met een ontwerp van de IJslandse kunstenaar Odee en heeft de naam ‘I’m in Paradise’ gekregen. Het design is geïnspireerd op de reis terug, wanneer je een tijdje in het buitenland bent geweest.

‘Je komt vanuit een paradijs weer in de rust van je eigen huis, dat geeft een bijzonder gevoel', vertelt Odee over zijn werk in het magazine van WOW air. ‘In dit geval gaat het om een WOW air-vlucht, waar je als passagier welkom bent en je weer naar je thuisbasis wordt gebracht.’

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: WOW airBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

12 heerlijk foute verkiezingsfilmpjes 

9 uur 5 min geleden
Introtekst: Lokale partijen maken er een kijkfeestje van, onbedoeldBody: 

De gemeenteraadsverkiezingen zijn een kraamkamer voor opmerkelijk campagnemateriaal.

Vier jaar geleden waren het vooral de verkiezingsposters die scoorden. Ons overzicht van 14 foute verkiezingsaffiches ging viral en was goed voor bijna een miljoen views. 

Ook de filmpjes van de lokale partijen zijn een bron van vermaak, meestal niet omdat ze zo goed in elkaar zitten. Er wordt heel wat afgeknutseld in den lande. 

We verzamelden opmerkelijke stukjes huisvlijt:

 

De topkandidaten van Dee

D66 uit Houten presenteert zijn topkandidaten. Even lijkt het filmpje in spiegelbeeld te zijn opgenomen, maar aan de logo’s op hun borst zien we dat dit niet zo is. De vlag hangt gewoon verkeerd. 
 

 

Jens, wrijf eens in je handen

Jens Larsen kandidaat-raadslid voor de PvdA in Doetinchem komt uit Denemarken en praat in een mengeling van het Deens en Achterhoeks. Jens is een leuke, vrolijke man met een onhebbelijkheid. Hij blijft maar in zijn handen wrijven. Na zijn uitleg gaat hij in het filmpje op… ja op wat eigenlijk?

 

Hoog Marcus, kijk omhoog Marcus

VVD’er Marcus Rolloos uit Oegstgeest had wat moeite te onthouden wat hij wilde zeggen. Gelukkig bracht een tekstbord net boven de camera uitkomst.

 

Koninklijk meervoud met De Leeuw

Johan de Leeuw, lijsttrekker van APOPA Almere, blikt genoegzaam terug op de afgelopen raadsperiode. Zo is er een mooie fractie opgebouwd met goede mensen, die goed hebben samengewerkt. De Leeuw praat in koninklijk meervoud en overdrijft stiekem een beetje; zijn fractie bestond uit precies 1 zetel. 

 

Stilstaand vooruit

Op de muziek van het hitje ‘Ben jij ook zo bang!’ heeft de partij Loppersum Vooruit en liedje gemaakt. Hoewel de tekst anders doet vermoeden is de 4-koppige kandidatenlijst nogal statisch in beeld gebracht. De zanger haalt de hoge noten bijna. Helemaal niet dus.

 

 

Hé, jij hebt toch een enorme radiostem?

BuitenGewoon Leefbaar heeft een promotiefilm gemaakt, een mooie zoals de partij zelf zegt. Dat is natuurlijk een gevolg van de professionele aanpak. Vooral de enorme radiostem van de voice over is in-druk-wékkkkeeeend. 
 

 

Wij zijn D66 Houten

De kandidaten van D66 Houten stellen zich voor. Voor een partij van democraten telt iedere stem en iedere kandidaat even zwaar natuurlijk. Samen zijn zij D66 Houten, hoewel de lokale leider toch even uit zijn rol valt. Blijkt het toch zíjn team te zijn.

 

 

Bijna heel Steenbergen stemt

De gemeente Steenbergen wil dat er veel mensen naar de stembus gaan, en maakte een liedje op Aux Champs-Elysées. Na de verkiezingen gaat Steenbergen overigens evalueren waarom er toch zo’n lage opkomst onder jongeren was. 

 

 

De poep loopt dun 

Meer muzikaals uit Steenbergen. De partij Steenbergen in Beeld, een echte protestpartij, maakte een liedje speciaal voor VVD-burgemeester Rudolf van den Belt.

 

Pas op Bas!

Bas Zeilemaker van de SGP is waarschijnlijk net zo tekstvast als Bijbelvast. Alleen de cameravoering, die is wat losser. Pas op Bas, je valt bijna uit beeld! 
 

 

VVD doet Hollywood, maar heeft geen filmsterren

De VVD Oude IJsselstreek koos voor een dramatisch effect. Het maakte en filmpje met indringende filmmuziek, dwingende, inspirerend teksten en foto’s van de kandidaten. Wat een Hollywood-helden! 

 

De kettingvideo van de VVD Haarlem

De lokale VVD van Haarlem had een agendaprobleem: hoe en wanneer krijg je iedereen bij elkaar? Niet dus. Maar liberalen 'denken in kansen', dus kwam er een oplossing. Iedereen neemt zelf een stukje film op. Wouter Rutten (plek 6) dacht: kom ik doe eens raar.

 

 

Channel: Creatie & CampagnesPR & Reputatie Tags: Verkiezingen#GR18Blikvanger: Betaald: Topic: CampagnesSubtopic: Video

De Efteling en EndemolShine produceren online gameshow

ma, 02/19/2018 - 17:23
Introtekst: Het sprookjespark is helemaal nagebouwd in het spel Minecraft.Body: 

Samen met attractiepark de Efteling produceert EndemolShine een mini-toernooi van acht weken waarin vier gamers het tegen elkaar opnemen in op de computer en in het echte leven. De afleveringen zijn te zien op YouTube en draaien om het populaire computerspel Minecraft.

Spin-off
Deze online gameshow heet 'Legends of Gaming presents Masters of Minecraft' en is een spin-off van Youtube-kanaal Legends of Gaming (363.276 abonnees).

Bekijk hieronder de trailer.

In de nieuwe gameshow strijden Harm (HetGames), Link (xLinkTijger), Jeremy en Joost (JoostSpeeltSpellen) elke week in Minecraft tegen elkaar voor punten. Wie na acht weken de hoogste score heeft behaald, wint de titel Master of Minecraft 2018. De strijd vindt plaats in een virtuele Efteling, die volledig op schaal is nagebouwd in Minecraft. Voor de verschillende onderdelen (parkour, build-off, hide&seek en witch wars) zijn er speciale mappen gemaakt. Na elke online uitzending zijn de mappen beschikbaar voor het publiek en kun je ze zelf spelen in Minecraft.

Echte challenges
Naast de virtuele strijd, nemen de Masters het ook tegen elkaar op in "real life challenges", die in de Efteling plaatsvinden. Zo gaan ze 's nachts bijvoorbeeld lasergamen in het Sprookjesbos en Minecraft-racen in de droogliggende bak van wildwaterbaan Piraña.

Marketeer Nanneke Schilders van de Efteling: 'Voor de Efteling was gaming nog onbekend terrein, terwijl de doelgroep 6-12 jarigen er dagelijks mee bezig is. Met deze samenwerking komt de jonge doelgroep op een totaal andere manier in aanraking met de Efteling.'

De serie duurt acht weken en begint woensdag 21 februari. Elke woensdag vanaf 16:00 uur is er één aflevering te zien op het YouTube-kanaal van Legends of Gaming en op de zaterdag vanaf 12:00 uur op het YouTube-kanaal van de Efteling.

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Blikvanger: Betaald: Topic: CampagnesSubtopic: Digital transformationMerkenSocial mediaVideo

MassiveMusic ontwikkelt de sonic identity van TeamNL

ma, 02/19/2018 - 15:49
Introtekst: Het internationale muziekbureau ontwikkelde samen met Nederlandse topsporters een nieuw geluid voor TeamNL, gelanceerd bij de Olympische Winterspelen.Body: 

MassiveMusic koppelde zijn compositie- en productiekwaliteiten aan een sonic branding-strategie. Geluid wordt zo een vast onderdeel van de brand identity van een merk, en een belangrijk middel om merkwaarden en boodschap over te brengen.

Het resultaat is 'een compleet nieuw strijdlied met geluidselementen die de kracht en mentaliteit van het Nederlandse team onderstrepen'. Sporters Dorian van Rijsselberghe, Bob de Voogd, Dylan Hoogerwerf en Inge Janssen waren allen betrokken en sturend bij het creatieve proces. Ook tri-atleet Jetze Plat gaf waardevolle input.

Hans Brouwer, ceo en oprichter van MassiveMusic: 'Dit was een enorm belangrijk project voor ons: een geluid gemaakt in Nederland, voor Nederland. En het was een eer om met deze topsporters te mogen samenwerken. Ondanks hun drukke schema wisten ze tijd te vinden om een aantal keer naar ons Amsterdamse kantoor te komen.

Credits 
Merk: TeamNL voor NOC*NSF
Creatief bureau: TBWA\UNITED
Muziekbureau: MassiveMusic

 

 

Channel: Creatie & CampagnesTags: MassivemusicTeamNLBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

Dit is het nieuwe, moderne gezicht van Kapitein Iglo

ma, 02/19/2018 - 14:32
Introtekst: Nieuwe Kapitein neemt meer tijd om te genieten van de eenvoudige dingen in het leven.Body: 

De nieuwe Kapitein Iglo die vanavond zijn debuut beleeft, wordt vertolkt door Riccardo Acerbi, een 56-jarige Italiaan die een jongere en moderner ogende kapitein neerzet dan die van vroeger.

Behave een nieuw gezicht, heeft de nieuwe kapitein ook een ander personage, nameijk minder avontuurlijk en meer gericht op 'quality time met zijn familie'. In de commercial gaat het over genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Dit is volgens Iglo niet minder dan 'een metafoor voor de eenvoud van de vissticks, die zijn gemaakt van simpele ingrediënten én gemakkelijk zijn te bereiden'. 

Kapitein Iglo is sinds 1959 een bekend fenomeen op de Nederlandse tv. De rol werd in die jaren door verschillende acteurs ingevuld. Het meest bekend is de iconische, witbebaarde kapitein die van 1967 tot 1998 werd gespeeld door acteur John Hewer.   Twee jaar geleden organiseerde Iglo de verkiezing van een Nederlandse Kapitein Iglo. Deze erebaan wordt sindsdien ingevuld door Florian Dirkse. Iglo zet hem in voor allerlei promotionele activiteiten in Nederland. Het gezicht in de commercials is internationaal. Vanaf vandaag is dit dus het gezicht van een grijzende Italiaanse family man.    

 

 

Channel: Creatie & CampagnesAdvertisingBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

TeamNL logo is te generiek om goed te zijn

ma, 02/19/2018 - 13:34
Introtekst: Alef de Jong wordt verdrietig van de Nederland branding op de Olympische Spelen.Body: 

Nederland is in Korea heel succesvol begonnen en daarom zien we veel interviews met medaille winnaars. Op hun muts prijkt het embleem/ logo van TeamNL. Een complexe en fragiel uitgevoerde tulp die de eenvoud mist om impact te maken en bovendien leunt op het cliché van Nederland.

De trots en blijdschap vanwege de medailles, gaat vloeiend over in schaamte en verbazing. Wat een gemiste kans om Nederland op de kaart te zetten. Wij zijn tot veel meer in staat en moeten niet zo klein blijven denken.

Wat is de functie eigenlijk van het TeamNL logo?
De functie van het TeamNL logo ligt denk ik dicht tegen het doel van de campagne aan die het NOC*NSF onlangs lanceerde. Over deze campagne zegt Thomas van Schaik, manager Marketing, Content en Sponsoring bij NOC*NSF het volgende: 'Met deze campagne gaan we in 2018 de volle breedte van TeamNL laten zien; van atletiek tot zwemmen. Het hele jaar door meten Nederlandse sporters zich met de absolute wereldtop. We zijn trots op de onze sporters én alle oranje gekleurde supporters. Samen zijn we TeamNL, en zo doen we dat.'

De sporters en wij als supporters moeten ons hier door aangesproken voelen. Je kan dit de interne doelgroep noemen. Maar dat lijkt me niet de belangrijkste doelgroep, want ook zonder logo of campagne zijn we chauvinistisch en super trots op de presentaties van ‘onze’ sporters.

Mijns inziens is de externe doelgroep wellicht belangrijker. Met de prestaties van TeamNL zetten we Nederland ook in de etalage. Een geweldige promotie van ons land, waarin we kunnen laten zien hoe groots we zijn en met welke mentaliteit we dat doen.

Daar gaat de campagne ook op in, want Van Schaik zegt daarover: “We doen dat op onze eigen manier. Ambitieus, samen, eigenzinnig misschien”. In de campagne zelf worden woorden gebruikt als: eigenzinnig, onverschrokken en vol vertrouwen zijn. Niet te houden en met de borst vooruit leggen we de lat hoger. Mooie woorden die in de film van TBWA ook extra aangezet worden door dat te presenteren in een krachtige zwart/wit stijl. Versneden met Nederlandse succes en beschreven in stevige bolde typografie.

Hoe doen andere landen het?
We concurrent op de Olympische spelen niet op de logo’s. Maar ik heb toch een onderzoek naar de ‘branding’ van andere landenteams gaan doen. De selectie van landen is gebaseerd op de medaille spiegel van de winterspelen in 2016 en de ons omringende landen. Niet alle landen staan er op, maar je kan wel de conclusie trekken dat we bij lange na niet het podium halen.

In mijn categorisatie ben ik er vanuit gegaan dat het logo van de landenteams 2 functies hebben:
a) zorgen voor interne trots en motivatie van de sporters.
b) branding van het eigen land in het buitenland.

Vanuit mijn zoektocht kwam ik een aantal verschillende uitgangspunten tegen.

In de eerste categorie staat de vlag centraal. Deze team logo’s zijn stempels om te laten zien uit welk land ze komen. Heel herkenbaar, maar weinig verhalend of communicatief. Het Zwitserse kruis is samen met de mable-leaf van Canada wel één van de meest herkenbare symbolen en heeft weinig meer nodig. De ‘vlaggen’ van Polen en Noorwegen zijn bewerkt, maar ook hier geld dat het een start is.

Bij de logo’s in de tweede categorie is de vlag gevangen in een vignet, zoals de Nasa astronauten die ook op hun bovenarm droegen. Doordat de vlag in een vignet gevangen is zal het zeker zorgen voor interne trots en motivatie van de sporters. Het is toch een soort van zegel van kwaliteit dat je opgespeld krijgt. De oplossingen zijn (op het Wit Rusland vignet na) herkenbaar, krachtig en opgeruimd. Maar meer dan dat het voor herkenning zorgt doet deze oplossing niet.

In de eerste 2 categorieën stonden in het beeldmerk de vlag centraal. In de 3e categorie staat er een element uit de vlag of nationale symbool centraal. De leeuw van Luxemburg en Great Britain zijn sterk en krachtig, maar minder onderscheidend. Voor een sport evenement is het wel logisch dat ze voor een krachtig icoon kiezen. De KNVB doet dat ook bij het Nederlands voetbalteam.

De logo’s van Zweden, Oostenrijk en Canada zijn maken gebruik van een krachtig symbool uit hun logo. Daarbij is vooral het symbool van Canada heel krachtig en jaloersmakend herkenbaar.

Op de onderste rij staan de logo’s van landen hebben een symbolen gekozen herkenbaar zijn voor zowel de interne als de externe doelgroepen. De keuzes van de landen zijn in sommige gevallen sterk en stoer. De symbolische keuze van Frankrijk is eigenwijs, esthetisch en krachtig, maar onderscheidender dan de leeuw van Luxemburg en Team GB. De keuzes van Nederland, Ierland en Nieuw Zeeland zijn veiliger en competitieve symbolen. De keuze van Nederland is zeer herkenbaar voor het buitenland, maar straalt als icoon geen kracht en ambitie uit.

In de laatste categorie staan de logo’s het verste af van de direct vlag of herkenbaar landen symbool. Deze gedurfde keuze zou een heel goed logo op kunnen leveren, als moet je hierbij wel nieuwe associaties/ herkenbaarheid van het land aanleveren. Daarom zie je ook dat in 3 van de 4 logo’s de kleur een belangrijke rol speelt. Het logo van Slovenië gebruikt andere kleuren en maakt een heel moderne vertaling van een beeltenis uit de vlag.

Het logo van Duitsland is de krachtigste van de 4, maar verteld vrij weinig en is vooral bedoeld als herkenning. Voor de keuzes die hier gemaakt zijn mag je respect hebben. Met dit lef een goede briefing en kundige ontwerpers kun je in deze categorie tot de mooiste juweeltjes komen.

Niet te groot, niet te klein, niet te slordig niet te…

En dan Nederland
In het laatste stuk van deze blog ga ik iets dieper in op het logo van Nederland. Het doel van de branding van TeamNL bedoeld is om ons trots te maken, te verenigen en om Nederland op de kaart te zetten. Dat doe je het best met een branding die past bij onze mentaliteit; stevig, krachtig, eigenzinnig en onverschrokken. Zo’n logo geeft vertrouwen en straalt ambitie uit.

Het logo met de tulp waarmee Nederland nu wordt vertegenwoordig sluit niet aan bij wie TeamNL en ook Nederland als land is. Een tulp is niet een symbool van ambitie en trots. Sterker nog het is eigenlijk net niks. “De tulp is de bloem die altijd goed is. Ze zijn niet te groot, niet te klein, niet te romantisch, niet te chiq, niet te slordig enzovoort”, aldus meester-florist Steven Blavier.

De tulp staat daarentegen ook voor ons ondernemerschap en innovatief vermogen. De Nederlanders waren niet de uitvinders van de Tulp, maar hebben deze wel grootgemaakt. Dat is dus wel een positief verhaal. Onze handelsgeest, vernieuwingsdrang en ambitie zou dus best hieraan gekoppeld kunnen worden. Maar in dit geval is de tulp een symbool geworden dat niet uitgesproken en bovendien slecht uitgewerkt is. Het valt bijna uit elkaar, is fragiel en complex.

Dutch Design Durft
Nederland wordt vertegenwoordig door TeamNL en door dit generieke logo. Daar word ik verdrietig van. Laten we de middelmaat en het misplaatste ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ van ons afschuddend.

We presenteren op de Olympische spelen geweldig. Maar belangrijker nog; we hebben de creatieve capaciteit in huis om ook op het gebied van branding, communicatie en design met de wereldtop mee te draaien.

Nederland brengt kunstenaars van naam en faam voort; Rembrand, Jheronimus Bosch, Van Gogh en Mondriaan om er een paar te noemen. Maar ook binnen de toegepaste kunst/ creativiteit tellen we mee met vertegenwoordigers als Rietveld, Crouwel, Dick Bruna, Anton Corbijn, Maarten Baas, Iris van Herpen, Rem Koolhaas etc. We draaien mee in de internationale creatieve top. We worden gewaardeerd op prijzen festivals als en in de afgelopen 10 jaar zijn Nederlandse bureaus 3 keer uitgeroepen tot European Design Agency of the year. Geen ander land heeft zo constant gepresteerd.

Mijn pleidooi wil ik eindigen met de oproep. Laten we niet alleen in de sport laten zien dat we eigenzinnig zijn en ambitie hebben. Want de tulp die het buitenland op het hoogste podium ziet staan vertegenwoordigd niet waar wij in Nederland toe in staat zijn!

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: BrandingNederlandTeam NLOlympische SpelenWinterspelenBlikvanger: Betaald: Topic: PRSubtopic: CampagnesMerken

Viral van de week: A Sixt love story

zo, 02/18/2018 - 08:50
Introtekst: Autoverhuurbedrijf Sixt zet mensen op verkeerde been in "Valentijnssprookje" Body: 

Veel mensen moeten ver reizen om bij hun geliefdes te kunnen zijn. Autoverhuurbedrijf Sixt heeft voor Valentijnsdag een bijzonder filmpje gemaakt om stil te staan bij de dag van de liefde. In de video huurt Laura een auto en gaat aan de hand van oude foto's op zoek naar haar verloren vakantieliefde. Eenmaal aangekomen op de klif vindt ze eindelijk de man van de foto. Wat een romantisch wederzien had moeten zijn, krijgt een totaal andere wending.
 

gespecialiseerd in het bedenken, produceren en seeden van (branded & non-branded) video's, kiest wekelijks de viral van de week.

Channel: Creatie & CampagnesBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

Veloretti komt met korte film over fietsend Amsterdam

vr, 02/16/2018 - 10:53
Introtekst: An Amsterdam Bicycle Story als ode aan de fietsers in de stad. Body: 

Fietsenfabrikant Veloretti laat zien hoe Amsterdammers op karakteristieke wijze de weg op gaan met hun favoriete vervoersmiddel: de fiets. Als fietsers Amsterdam kunnen trotseren, is elke andere stad een eitje, volgens deze film. Met het ongeremde fietsgedrag van de inwoners zou Amsterdam qua verkeer de zwaarste testomgeving ter wereld zijn.

Europese focus

De campagne wordt ingezet op social media. Lemon Scented Tea is verantwoordelijk voor het concept, Maarten Groen (DPPLR) voor de regie. ‘Geen plek op de wereld waar zoveel wordt gefietst als in Amsterdam’, vertelt Ferry Zonder, oprichter van het Amsterdamse fietsenmerk Veloretti. ‘Met onze nieuwe Europese positionering ‘Outsmart your city’ dagen we inwoners van andere steden uit om hun stad te slim af te zijn.’

Gijsbregt Vijn, Lemon Scented Tea: ‘We gebruiken wereldmerk Amsterdam als podium, om te laten zien dat een Veloretti een bijzonder cool en betrouwbaar vervoersmiddel is. Zo veel meer dan alleen een ‘pretty face’.’

Doel van de film is om consumenten, vooral in het buitenland, aan te sporen om vaker de fiets te gebruiken als vervoersmiddel en om Veloretti als merk bekender te maken. Op dit moment worden de fietsen verkocht via e-commerce, waarbij 60% van de verkoop in Nederland plaatsvindt en de overige 40% internationaal van aard is.

Credits

Bureau: Lemon Scented Tea
Regie & fotografie: Maarten Groen 
Productiemaatschappij: DPPLR
DOP: Stephan Polman 
Geluid: Audentity 
Verantwoordelijk bij klant: Ferry Zonder, Dien de Winter

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: VelorettiBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

Ikea geeft mensen batterij-icoontjes en laat zien hoe je beter kunt opladen

do, 02/15/2018 - 10:47
Introtekst: De belangrijkste tip is natuurlijk de inrichting van je slaapkamer.Body: 

Woonwarenhuis Ikea zet het belang van goede nachtrust centraal in een nieuwe campagne. De video laat zien hoe een goede slaapkamerinrichting (die je natuurlijk koopt bij Ikea) je helpt om uit te rusten.

Iedereen heeft een batterijtje
In de video zie je een gezin dat gaat slapen. Ieder gezinslid heeft een batterij-icoontje bij zijn hoofd, dat laat zien hoe ver die persoon is opgeladen. De voice-over verandert allerlei dingen in de slaapkamer, zodat de batterijen steeds voller worden.

In onder andere tv-reclame (60 seconden), online films en outdoor media laat het warenhuis zien hoe je je slaapkamer zou moeten inrichten. De campagne werd ontwikkeld door Havas Lemz en omvat verder non-spot radio, online advertising en social media.

Credits tv-commercial
Creative Agency:        Havas Lemz
Director:                     Floris Kingma (Czar)
Producer Czar:            Roos Blank
Agency Producer:       Marga Bierema
DOP:                           Gabor Deak
Sound:                         Feike de Wit (Soundcircus)
Edit:                            Teun Rietvelt 

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: IkeaHavas LemzCommercialBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

ADCN, Kinetic en Grey organiseren Fresh Air Challenge

wo, 02/14/2018 - 15:58
Introtekst: Fresh Air is de naam van een ‘challenge’ waarmee ADCN, Kinetic en Grey Amsterdam de creativiteit en innovatie in Out of Home (OOH) communicatie willen stimuleren. Body: 

De drie organisaties hebben de Fresh Air Challenge ontwikkeld om bureaus, adverteerders en exploitanten jaarlijks de nieuwste mogelijkheden van OOH zelf te laten exploreren. De mogelijkheden binnen OOH zijn door het enorme tempo van technologische ontwikkelingen tegenwoordig eindeloos: digitale, interactieve, custom-made uitingen kunnen een niet te evenaren impact op het publiek maken. De challenge wordt georganiseerd in samenwerking met Exterion Media, blowUP media en Clear Channel Nederland.

Kick-off bij G-Star op 16 februari
Bureaus in alle disciplines kunnen deelnemen aan de competitie met nieuwe concepten voor hun eigen klanten. Op 16 februari gaat de challenge van start tijdens een kick-off en briefing event bij G-Star. Hier spreken onder andere Thecla Schaeffer (CMO, G-Star), Liza Enebeis (Creative Director, Studio Dumbar), Samir Bantal (Director AMO, OMA), Kees Plattel (creative technologist), Frank de Ruwe (Creatyive Director, Natwerk) en Ger Baron (CTO, Gemeente Amsterdam) over hun visie op de toekomst van Out of Home. De deadline voor inzendingen is 12 maart. Een professionele jury onder leiding van Caroline Pay (Joint Chief Creative Officer, Grey London) zal de concepten beoordelen.

Alle deelnemers worden uitgenodigd voor een expositie van alle inzendingen en prijsuitreiking op donderdag 15 maart.

Channel: Creatie & CampagnesAdvertisingBureaus & AccountsTags: Fresh AirAdcnBlikvanger: Betaald: Topic: Design

McDonald's verrast gasten met 'spontaan geluksmomentje' in de McDrive

wo, 02/14/2018 - 11:38
Introtekst: De actie is een vervolg op de Maestro Burger-commercial met live-orkestBody: 

Hamburgerketen McDonalds presenteert een vervolg op de Maestro Burger-commercial met een live-orkest. Deze keer geeft de hamburgerketen gasten een verrassing in de McDrive.

Filmisch sausje?
In het filmpje zie je hoe twee stellen door de McDrive rijden voor een Maestro Burger. De McDonalds-medewerker vraagt of ze een 'filmisch sausje' bij hun bestelling willen. Twee stellen zeggen 'ja' en dat betekent dat ze een verrassing krijgen.

De reis door de McDrive wordt een filmavontuur met de gasten in de hoofdrol. Een echte Hollywood-voiceover stapt in de auto en ze rijden naar een groot filmdoek op de parkeerplaats van de McDrive. Daar staan een orkest en een koor (onder leiding van Guido Dieteren). Dit alles moet eraan bijdragen dat de eerste hap van de Maestro Burger een 'episch moment' is.

Bekijk de video hieronder

De makers benadrukken dat het een echte verrassingsactie was. Kijkers en vakgenoten twijfelden aan de authenticiteit van de reacties in de vorige commercial. Om te bewijzen dat de reacties echt spontaan waren, publiceert McDonald's een 'aftermovie' met de twee vrienden uit het filmpje. Zie hieronder.

Volgens Marketingdirecteur Erwin Dito moet deze campagne duidelijk maken dat je voor een echte 'Good Time' bij McDonald’s moet zijn. Zo draagt het merk de slogan 'Always Open For Good Times' uit. Dito: 'Dat spontane geluksmoment is typisch McDonald’s. We zien dat we gasten dat goede gevoel kunnen geven door hen te verrassen met spontaniteit.'

Lees ook: McDonald's kiest met 'Always Open for Good Times' voor nieuw leidend merkthema

Deze commercial is wederom gemaakt door reclamebureau TBWA\Neboko. Met de vorige commercial wonnen zij een bronzen Leeuw en de prijs voor de beste reclamemuziek van 2017. Creatief directeur Darre van Dijk: 'We wilden doorbouwen op het succes van vorig jaar maar er wel weer een nieuwe draai aan geven. Het uitgangspunt blijft het zelfde.' Managing partner Patritia Pahladsingh: 'Om verrassend te blijven hebben we dit keer voor de McDrive gekozen en daar de gasten een spontaan geluksmomentje gegeven.'

Credits
Muziek: Guido Dieteren (Guido’s Orchestra)
Productiemaatschappij: WeFilm
Geluid: Good Sounds
Postproductie: Captcha!
Restaurant: McDonald’s Uithoorn

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: TbwaNebokoMcdonaldsmaestro burgerBlikvanger: Betaald: Topic: CampagnesSubtopic: Merken

Dr Oetker opent tijdelijke pizzeria gemaakt van chocola

di, 02/13/2018 - 16:31
Introtekst: Letterlijk alles in deze pizzazaak is om op te eten. Body: 

Dr Oetker pakt uit en maakt hierbij gebruik van heel veel chocola. De pizzagigant opent namelijk pop-uprestaurant Cioccolato’s, vernoemd naar de chocoladepizza van Dr Oetker, waar letterlijk alles van chocola is gemaakt. Denk hierbij aan de oven, de muren, maar ook het bestek en aanwezige kunst.

De pop-up is gevestigd in het Canadese Toronto en werd op 9 februari geopend (National Pizza Day) en zal tot en met Valentijnsdag geopend zijn. Bezoekers krijgen een rondleiding en gratis slices Cioccolato-pizza. Dr Oetker introduceerde ook de hashtag #chocolatedreams waarbij het publiek werd gevraagd naar bepaalde objecten die van chocola zouden moeten worden gemaakt.

Creatief bureau Launch en mediabureau Initiative hebben meegewerkt aan deze campagne van Dr Oetker.

 

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: Dr OetkerBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

PlayStation toont trailer nieuwe game op basketbalveld tijdens NBA-wedstrijd

di, 02/13/2018 - 15:16
Introtekst: Veld, scorebord en verschillende schermen worden gebruikt voor deze bioscoop-achtige ervaring. Body: 

Tijdens de rust van de NBA-basketbalwedstrijd Warriors tegen Spurs afgelopen weekend was het speelveld even domein van gamegigant PlayStation. Voor de lancering van de nieuwe PS4-game God of War werd een filmische scene getoond met de hoofdrolspelers van het spel. In de video is te zien hoe vader en zoon, Kratos en Atreus, in een sneeuwlandschap meerdere vijanden proberen uit te schakelen.

Het basketbalveld van de Oracle Arena werd gebruikt als een soort bioscoopscherm. Ook het scorebord en LED-schermen aan de zijkant van het stadion werden betrokken in het tonen van de trailer de game. Duizenden fans in het stadion waren getuige van het spektakel, net als vele fans die de gebeurtenissen tijdens de rust van de wedstrijd konden volgen via Facebook Live en een nationale uitzending van ABC.

De campagne is ontwikkeld door het bureau BBH NY.

 

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: PlaystationBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

Diesel verkoopt namaakmerk Deisel in pop-upwinkel in New York

di, 02/13/2018 - 14:06
Introtekst: Echte Diesel-kledingstukken voor bodemprijzen de deur uit onder nepmerk.Body: 

Op Canal Street in New York heeft modemerk Diesel een tijdelijke winkel geopend waar het eigen nepmerk Deisel wordt verkocht. Het nietsvermoedende winkelpubliek leeft in de veronderstelling dat het om namaakgoederen gaat, maar in werkelijkheid verkoopt Diesel unieke artikelen van het modemerk zelf. Deisel is gelanceerd door Diesel om namaakkledij te bespotten.

Het nepmerk wordt ook verkocht in een zaak die veel wegheeft van een namaakwinkel. Deze winkel is gevestigd in een omgeving waar veel van dit soort zaakjes zich bevinden, ver weg van alle chique winkelstraten in New York. De kleding die wordt verkocht is ‘gewoon’ door het designteam van Diesel ontworpen.

De Deisel-winkel is inmiddels alweer gesloten, maar de kledingstukken zijn nog via de webshop van Diesel te verkrijgen. De campagnevideo is ontwikkeld door Publicis.

 

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: DieselBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

Jenevermerk Bols presenteert zich in de Verenigde Staten als The Original Spirit of Amsterdam

di, 02/13/2018 - 09:00
Introtekst: In een nieuwe campagne benadrukt het merk zijn Amsterdamse oorsprong.Body: 

Het Nederlandse merk Bols is wereldwijd marktleider in jenever, maar dit drankje is niet zo bekend in de Verenigde Staten. Met een nieuwe, oer-Hollandse campagne richt Bols zich op de Amerikaanse consument.

Nieuwe merkidentieit
De campagne heet 'The Original Spirit of Amsterdam’ en is gemaakt door bureau ...,staat. Het doel: de Amsterdamse 'flair' van Bols verspreiden in cocktailsteden overal ter wereld.

Productiebedrijf Halal en regisseur Noël Loozen verpakten 442 jaar Bols-geschiedenis in een video van 36-seconden. De online campagne is specifiek gericht op de Amerika.

Art director Merijn Verhagen: 'Amsterdam en Bols Jenever gaan hand in hand. Niet alleen is jenever een oer-Hollands product, de karaktereigenschappen van Bols zijn typisch Nederlands. Nederlanders staan bekend om hun directheid en eerlijkheid. Daar houd je van, of niet. En dat kun je ook van Bols Jenever zeggen.' 

Credits:
Klant: Lucas Bols
Bureau: …,staat
Director: Noël Loozen, HALAL
Production: HALAL
DOP: Tim Kerbosch
Editor: Arthur Ivens
Grading: Erik van den Heuvel @ De Grot
Online: De Grot
Sound design: Sharkee @ Haai Faai Deluxe

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: BolsjeneverDrankBlikvanger: Betaald: Topic: CampagnesSubtopic: DoelgroepenMerken

De opvallendste Valentijnsacties van 2018

ma, 02/12/2018 - 16:30
Introtekst: Van Valentijnsspijkers tot een pr-actie tegen de bloemist.Body: 

Eén op de drie Nederlanders viert Valentijnsdag en vooral millennials hechten waarde aan deze dag van de liefde. Daar spelen merken graag op in met allerlei speciale campagnes en acties. De Adformatie-redactie verzamelt hier de leukste en origineelste Valentijnsacties.

Zelf een opvallende campagne gespot? Voeg hem toe in de reacties.

Gamma geeft Valentijnsspijkers weg
Reclamebureau Joe Public bedacht voor Gamma spijkers met een hartvormige kop. Met de Valentijnsspijkers kunnen geliefden met heel hun hart iets maken voor hun Valentijn, is het idee. GAMMA wil met deze actie ook jongeren aanzetten tot het maken van bijvoorbeeld een mooi sleutelblokje, tijdschriftenrek, dienblad of fotolijstje. De liefdesspijkers worden gratis verstrekt bij een besteding van €30,- en op vertoon van je voordeelpas.

Cadbury Silk India: #PopYourHeartOut
Chocolademerk Cadbury heeft een speciale reep voor Valentijnsdag. Eén van de blokjes is vervangen door een hartje. Zo kun je letterlijk je liefde 'uitdrukken'.

Het merk zet groot in op de dag van de liefde. Er zijn Instagram-filters en speciale acties op Facebook

Greenpeace voert actie tegen Valentijnsboeketten
Liefdesboeketten zitten volgens Greenpeace ‘tjokvol landbouwgif’. De milieuorganisatie nam een steekproef en zegt dat ‘typische’ Valentijnsboeketten vol zitten met bestrijdingsmiddelen. Het gaat om stoffen die onder andere giftig zijn voor bijen. Greenpeace: ‘Je kunt jouw bloemist vragen hij de bloemen volgens het keurmerk MPSA-Natural Protected heeft ingekocht. Of je daarop een helder en betrouwbaar antwoord krijgt, is echter de vraag: voor veel bloemisten blijken gifvrije bloemen lastig verkrijgbaar.’

American Greetings laat zien hoe moeilijk het is om liefde te uitten
We zeggen niet altijd wat we bedoelen. Maar als we dat doen, heeft dat grote betekenis. Dat is de boodschap van dit Amerikaanse wenskaartenbedrijf in de commercial 'What is means to love'.

McCain zet in op diversiteit
Snackmerk McCain zet de merkcampagne 'We are Family' door met een nieuwe campagne (Adam+Eve DDB) die begint rond Valentijnsdag. In de video benadrukt het merk dat liefde voor iedereen is. Zo zie je diverse koppels, waaronder een ouder echtpaar en jongeren met een beperking.

Sixt is niet zo goed in emotionele filmpjes
Autoverhuurder Sixt komt met een internationale video op internet en tv (bureau: Thjnk München, productie: Tempomedia). In deze 'Valentine's Day Fairytale' gaat een vrouw met een huurauto op reis langs plaatsen die herinneringen oproepen aan een oude liefde. Het verhaal eindigt niet zo romantisch als je zou verwachten.

‘Oké,’ zegt Sixt. ‘Emotioneel doen kunnen we niet. Maar we zijn wel betaalbaar.’

Afrikaanse bloemenplukster rapt over bosje schaamrode Valentijnsrozen
Hivos voert campagne voor Afrikaanse bloemenplukkers. Onder de titel Small Change, Big Deal laat het zien dat ze met de prijs van een bosje rozen in de supermakten veel te weinig verdienen om van te kunnen leven. Lees meer.

Bol.com heeft met een love-chatbot
Weet je niet wat je moet kopen voor je Valentijn? Webwinkel Bol.com heeft een chatbot op Facebook die je helpt om het perfecte valentijnsgeschenk te vinden op basis van enkele herkenbare typologieën. ‘Of jouw valentijn nou een atletische halfgod is of een keukenprinses, de chat bot weet exact waar je het beste mee kunt scoren.’

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: ValentijnvalentijnsactievalentijnscampagneBlikvanger: Betaald: Topic: CampagnesSubtopic: Contentmarketing

Afrikaanse bloemenplukster rapt over bosje schaamrode Valentijnsrozen 

ma, 02/12/2018 - 16:04
Introtekst: Hivos voert campagne tegen onderbetaling, Small Change, Big DealBody: 

Hivos voert campagne voor Afrikaanse bloemenplukkers. Onder de titel Small Change, Big Deal laat het zien dat ze met de prijs van een bosje rozen in de supermakten veel te weinig verdienen om van te kunnen leven. 

Om de lonen van vrouwen in de Afrikaanse bloemenindustrie te verbeteren, moeten partijen in de bloemenketen hun verantwoordelijkheid nemen en een eerlijke prijs betalen voor de bloemen, aldus Hivos.

De boodschap wordt niet al te zwaar gebracht, integendeel. In een swingende clip rapt een Afrikaanse bloemenplukster met haar collega’s over onderbetaling.

De video wordt rondom Valentijnsdag via Facebook verspreid, de zangeressen uit de clip maken een tour door Amsterdam en Aalsmeer, waarbij ze als ludieke persstunt optredens geven op straat. 

Hivos wil met de campagne Nederlanders bewust maken van de weinig rooskleurige positie van de Afrikaanse arbeiders en de oneerlijke prijzen die ervoor worden betaald.

Hivos liet berekenen welk bedrag gemiddeld nodig is per bosje rozen in de supermarkt om een leefbaar loon te kunnen betalen aan de Afrikaanse bloemenpluksters. Dat blijkt slechts 13 cent te zijn. 

Enkele andere feiten: 

• In 2016 kwam 70% van de geïmporteerde rozen uit Afrika. Kenia en Ethiopië zijn de belangrijkste leveranciers (Bron: CBS).

• In Kenia werken meer dan 100.000 personen in de bloemenindustrie, in Ethiopië 60.000 (Bron: KFC, EHPEA).

• 70 procent van de werknemers op Afrikaanse bloemenkwekerijen is vrouw.

Credits campagne
Titel: Small Change, Big Deal
Opdrachtgever: Hivos 
Eindverantwoordelijk bij klant:  Caroline Wildeman, Jorrit Visser
Campagne-concept: SAZZA 
Art direction: SAZZA 
Online marketing:  Jalt
PR:  Olivia Smulders, O.M.C. WORKS

Videoclip
Muziek: Frans Molenaar
Tekst song: Hannah de Jong en Saskia Stolz 
Zang: Hannah de Jong 
Video producent: Buro Zip 
Regisseur: Dominique Fraanje 
Cameraman: Jorne Tielemans 
Styling: SAZZA 
Choreografie: Eline Vroon 
Danseressen: Charella Gessel en Kanvie Winter 
Acteur: Marcus Kluck 
Visagie: Esther Goldstein 
Fotografie:  Aatjan Renders

Channel: Creatie & CampagnesPR & Reputatie Tags: HivosValentijnsdagBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

Dit zijn de creatiefste campagnes, bureaus en merken van 2017

ma, 02/12/2018 - 12:40
Introtekst: Nederland daalt drie plaatsen op de wereldranglijstBody: 

De Australische verkeersveilgheidscampagne Meet Graham is de meest bekroonde reclamecampagne van 2017. Dat blijkt uit een analyse van Gunn Report.

Uit de analyse blijkt verder dat Nederland daalt op de wereldranglijst. Terwijl ons land vorig jaar op plaats 15 eindigde, staat Nederland nu op nummer 18.

Top-3 creatieve landen blijft gelijk
The Gunn Report publiceert jaarlijks een overzicht van de creatieve prestaties van de reclamebranche wereldwijd. De lijst is gebaseerd op de resultaten van de 40 belangrijkste internationale, regionale en nationale prijzenfestivals. De top-3 meest creatieve landen is hetzelfde als in 2017: de Verenigde Staten staan op nummer één, gevolgd door het Verenigde Koninkrijk en Australië.

Dat Nederland lager eindigt dit jaar is niet zo gek: geen enkele Nederlandse campagne of reclamebureau staat in een top-10. Nederland komt alleen voor in de top-10 van adverteerders, Heineken staat daar op plaats 7.

Creatiefste campagne
Reclamecampagne Meet Graham voor de Australische overheidsorganisatie Transport Accident Commission won dit jaar wereldwijd de meeste prijzen. Bureau Clemenger BBDO Melbourne laat met deze verkeersveiligheidsactie zien hoe een mens gebouwd zou moeten zijn om een auto-ongeluk te overleven.

Op nummer twee staat Fearless Girl, van vermogensbeheerder State Street en bureau McCann New York. Het is een bronzen beeld van een meisje dat in een uitdagende pose tegenover de stier van Wall Street staat. Een krachtig symbool voor seksegelijkheid, onthuld op Internationale Vrouwendag. De actie werd alom geroemd, tot State Street zelf in opspraak kwam.

Op nummer drie staat de humoristische campagne 'Child Replacement Programme' van hondenvoerfabrikant Pedigree. Bureau Colenso BBDO Auckland (Nieuw-Zeeland) moedigt ouders aan om een hond te adopteren zodra de kinderen het huis uit zijn.

Thema’s
Gunn Report ziet dit jaar drie belangrijke thema’s in campagnes:

  • Purpose-marketing: merken zetten maatschappelijke of duurzame doelen centraal in marketing;
  • Creativity meets tech: veel prijswinnende campagnes gaan op een innovatie manier om met nieuwe techniek.
  • Emotie in film: video’s hebben vaker een hoge hoge productiewaarde en draaien om emotie.

Merken
Nike is wereldwijd het merk dat de meeste prijzen won met zijn campagnes. Op nummer twee staat Volkswagen, daarna volgen Ikea, Getty Images en McDonald’s. Vorig jaar stond Nike nog op nummer 12.

De Volkswagen Group is volgen Gunn de creatiefste adverteerder. Zowel de merken Audi als Volkswagen staan in de top tien van bekroonde merken. Op plaats twee staat adverteerder Mars, gevolgd door Nike, Procter & Gamble en Samsung.

Reclamebureaus
Nederland komt dit jaar niet voor in de lijst met bekroonde reclamebureaus. Bureaunetwerk BBDO won dit jaar in totaal de meeste prijzen, AlmapBBDO uit Brazilië staat bovenaan de lijst van prijswinnende bureaus.

Bekijk het volledige rapport op de website van onderzoeksbureau WARC.

Channel: Creatie & CampagnesMerk & StrategiePR & Reputatie Tags: WarcGunn ReportGunnRanglijstCreatiefCampagnesPrijzenAwardsBlikvanger: Betaald: Topic: CampagnesSubtopic: DataPublieke communicatie

Viral van de week: Nissan nodigt Saudische vrouwen uit voor allereerste rijles

ma, 02/12/2018 - 10:23
Introtekst: De eerste rijles krijgen ze van een wel heel onverwachte instructeur. #ShedrivesBody: 

Vanaf juni mogen vrouwen in het ultra conservatieve Saoedi-Arabië in een auto rijden. Om hun zelfvertrouwen te vergroten, nodigde Nissan een aantal vrouwen uit voor hun allereerste rijles. Die krijgen ze van een wel heel onverwachte instructeur. 

 

, gespecialiseerd in het bedenken, produceren en seeden van (branded & non-branded) video's, kiest wekelijks de viral van de week. 
 

Channel: Creatie & CampagnesBlikvanger: Betaald: Topic: Campagnes

Pagina's